Microsoft løftede i efteråret 2017 sløret for, at en ny version af Dynamics 365 Finance and Operation, Business edition ville blive frigivet i 2018 under kodeordet ”Tenerife”. Vi skriver nu 2018, og Microsoft meldte midt i marts ud, at ”Tenerife” bliver tilgængelig fra den 2. april under navnet Dynamics 365 Business Central.

Nu tænker du måske: Hvad bliver der så af Dynamics 365 For Finance and Operations, Business edition? Denne version af Dynamics 365 Finance and Operations erstattes med den nye Dynamics 365 Business Central.

Denne nye version er en fuld cloud-løsning, som er bygget på Dynamics NAV 2018 – altså den samme kode og samme funktionalitet, som du kender. Dette betyder, at du på nuværende tidspunkt ikke kan hoste løsningen på egen server (on premise). Den nye Business Central giver derimod øgede muligheder for at tilkoble løsningen til Microsofts øvrige cloud-løsninger som fx Office 365. Strategien med Dynamics 365 har hele tiden været at lade det være op til kunden at bestemme, hvordan de ønsker at udvide løsningen med såkaldte extensions, som bliver lettilgængelige via Microsofts app-store. Idéen er, at man skal kunne klikke extensions af og på, som man ønsker det. Således kan virksomheder ubesværet koble fx CRM (Dynamics 365 for Sales) på sin løsning.
Med lanceringen af det nye navn, Dynamics 365 Business Central, meldte Microsoft også ud, at der i første omgang er to versioner og prissætninger af løsningen: Essential og Premium.

To versioner af Dynamics 365 Business Central

Det nye Business Central findes i to versioner: Essential og Premium. Overordnet dækker de to versioner det samme, som Dynamics NAV dækker i henholdsvis Starter Pack og Extended Pack licensmodellerne.

Dynamics 365 Business Central Essential indeholder stort set al funktionalitet, som også findes i Dynamics NAV med undtagelse af modulerne til Produktion og Service. Herunder blandet andet:

 • Økonomistyringsmodul
  Giver adgang til finansdelen af Dynamics 365 Business Central. Herunder områder som økonomi, budget, valuta, workflows, anlæg og meget mere.
 • Kunderelationer
  Giver adgang til kundestyring i Dynamics 365 Business Central. Dette inkluderer kontakter, kampagner samt en indbygget integration til Dynamics 365 for Sales (CRM).
 • Supply Chain Management modul
  Supply Chain Management modulet indeholder bl.a. salgs- og ordrestyring, tilgodehavender, indkøbsstyring samt simpel lagerstyring.
 • HR-modul
  Indeholder medarbejdere og administration af deres udgifter.
 • Projektstyringsmodul
  Modulet indeholder styring af ressourcer, estimater, opgaver samt tidsregistrering.

Dynamics 365 Business Central Premium inkluderer alt i Essential samt:

 • Service Management modul
  Indeholder bl.a. serviceordrer, planlægning af service, servicekontrakter mv.
 • Produktionsmodul
  Modulet indeholder bl.a. håndtering af produktionsordrer, planlægning, forecasting og kapacitetsplanlægning.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan din virksomhed kan drage nytte af Dynamics 365?

Du kan læse mere om Microsoft Dynamics 365 her