"
it-strategi---header-min.jpg

Få fuldt udbytte af din IT-løsning

Vi anbefaler den bedst mulige IT-løsning, der passer til virksomhedens behov og strategi. Så kommer du hurtigt  i gang med at udnytte funktionaliteter og opleve fordele.

Har du en IT-strategi, der indfrier virksomhedens fulde potentiale?

Planlægning er essentiel alle steder, og dette gælder især også virksomhedens IT-landskab og forretningsstrategi. Det er nødvendigt at sikre, at systemer er kompatible med hinanden, og at de understøtter virksomhedens forretningsprocesser og arbejdsgange, så der er mulighed for at følge med i takt med, at virksomheden vokser og udvikler sig. For at få de bedste kort på hånden fra start, er det vigtigt at få lagt en IT-strategi, der indfrier virksomhedens fulde potentiale og ruster den til skiftende og nye behov samt fremtidige udfordringer.


Den rette IT-strategi og efterfølgende IT-løsning er en væsentlig del af forretningsudviklingen, som sikrer fuld udnyttelse af virksomhedens salgs- og leveringspotentiale samt likviditetsstyring. Men det er også en investering, som kræver forberedelse samt fokus på implementering i organisationen og drift for at få det optimale udbytte. En IT-strategi lyder måske som en kompleks størrelse, men i bund og grund er IT-strategien den langsigtede plan, virksomheden arbejder mod og efter. Den danner således rammen om arbejdet for alle og skal derfor også matche det arbejde, der udføres nu samt fremtidssikre nye arbejdsgange og integrationer til nye systemer.

Hvorfor har jeg brug for en IT-strategi?

Vi befinder os i en tid hvor mulighederne for at effektivisere og optimere ved hjælp af teknologi og digitale systemer aldrig har været større. IT-teknologien udvikles hurtigere end nogensinde, og har man ikke lagt en IT-strategi for, hvordan man skal agere, risikerer man at blive sat af og miste konkurrenceevnen.

Er du stadig i tvivl om, hvorfor en IT-strategi er nødvendig, så tag et kig på nedenstående:

Forstå din forretning og fastlæg klare mål
IT skal understøtte din forretning. Derfor er det afgørende, at du har sat mål for din forretning og for, hvordan den skal udvikle sig. Ellers får du ikke noget ud af din IT-investering. En IT-strategi som understøtter forretningens mål kan eksempelvis være at mindske omkostninger ved at strømline dine forretningsgange, øge medarbejdernes produktivitet, reagere hurtigere på ændrede markedsforhold etc.

Vær konkurrencedygtig
IT-strategien skal være medvirkende til, at virksomheden er konkurrencedygtig. Mål og metode til fx at øge omsætning og vækst skal være med til at sikre virksomhedens fremtid og placere den blandt de førende på markedet.

Reducér dine administrative omkostninger
For at være konkurrencedygtig skal virksomheder konstant have styr på udgifter og konstant reducere administrative omkostninger. Eksempelvis kan økonomistyring gøre bogholderi mere effektiv og præcis, ligesom integration mellem systemer kan øge produktiviteten gennem hele værdikæden.

Skab nøgleinformationer og data
En IT-strategi er med til at sikre, at du køber og bruger systemer, der er kompatible og kan dele data på tværs af virksomheden. Dermed bliver der genereret nøgleinformationer, som kan understøtte planlægning af projekter og ressourcer med mere effektivitet og øget indtjening til følge.

Vær fleksibel og agil
Teknologien ændrer sig konstant, og virksomheden skal kunne vokse og udvikle sig. Dette skal være muligt inden for It-strategiens rammer, så I kan omstille jer løbende og smidigt. Derfor bør IT-strategien indeholde en definition af eksempelvis systemarkitektur, platformstrategi ensartede processer på tværs af selskaber, opgraderingsstrategi, generel understøttelse af virksomhedens styringsmodel for blot at nævne nogle eksempler.

Ønsker du at få sparring på din IT-strategi, eller står du for at skulle have udarbejdet en helt ny, fordi den eksisterende ikke længere understøtter virksomhedens styringsmodel eller forretningsprocesser, så kontakt os for en uforpligtende snak. Se et udpluk af vores referencer her.