Projektstyring

Projektstyring i Dynamics 365 Business Central

Med en projektstyringsløsning kan din virksomhed:

 • Undgå svigtende indtjening på projekter grundet manglende styringsværktøjer
 • Få fuld overblik over projektets alle aspekter og økonomien
 • Vær i stand til at gribe ind, hvis projektet skrider

Få styr på projektets sager og ressourcer

Rigtig mange projekter fejler og ender med dårlige eller i værste fald ubrugelige resultater på grund af mangelfuld projektstyring, hvilket kan have store økonomiske konsekvenser for din virksomhed.

Selv om projektledere gør brug af projektplaner, tidsplaner og budgetter, så kan det alligevel være vanskeligt for projektlederne at forudse alle aktiviteter og ressourcer og dermed bevare overblikket i planlægningsfasen. Det kan efterlade huller i projektplanen og betyde, at både tidsplanen og budgettet skrider. Det er her, at vores ERP-løsning til project management og projektstyring kommer ind i billedet.

Fordele ved et system til projektstyring

Undgå en svingende indtjening

Med et projektstyringsværktøj undgår du en svingende indtjening på grund af mangel på de rette værktøjer og et manglende overblik på ledelsesniveau.

Undgå at økonomien i dit projekt skrider

Du kan bruge et system til projektstyring til at beregne et projekts pris, før det bliver sat i gang. Hvis der opstår situationer, der kan påvirke projektets økonomi, bliver projektlederen automatisk underrettet om de mulige risici.

Spar tid

Ved at have et centralt system til projektstyring kan du undgå tidskrævende arbejdsgange i administrationen som registrering af arbejdstimer, maskiner og materialer, og på den måde kan udnytte din virksomheds ressourcer til fulde.

“Elbek & Vejrups projektmetode har helt sikkert været medvirkende til, at vi har kunnet sætte os nogle klare mål og succeskriterier for, hvad vi ville. Det blev meget tydeligt i analyseprocessen. Efterfølgende har projektmetoden uden tvivl sikret, at ERP-projektet hele tiden har bevæget sig i den rigtige retning. Alle involverede i projektet har været klar over deres rolle, der har været overblik igennem hele processen – ikke mindst når det gælder tidsramme og budget. Et tæt og godt samarbejde med dygtige fagspecialister har i kombination med metoden givet os en digital løsning, der ikke blot understøtter vores forretningsprocesser og giver os uvurderlig transparens i hele vores værdikæde, men som også letter vores arbejdsgange i en travl hverdag.”

Søren Lind Bak-Nielsen
COO, Dilling A/S

Hjælp til at effektivisere din projektstyring?

Er du allerede bevidst om, at din virksomheds projektstyring kan blive endnu mere effektiv? Så tag et kig i vores miniguide ’5 trin til effektiv projektstyring".

Med projektstyring kan du undgå en fejlslagen økonomi

For projektledere kan det være vanskeligt at skabe sig det forkromede overblik over virksomhedens mange projekter. Det kan være svært at bevare overblikket over de omkostninger og indtægter, der er forbundet med det enkelte projekt og i det hele taget at holde styr på budgettet.

Er der ikke styr på, hvilke indtægter og udgifter, der er i løbet af et projekt, kan det betyde, at budgettet ikke overholdes og i yderste konsekvens, at projektet ikke gennemføres.

At investere i de rette værktøjer til projektstyring giver ikke blot projektlederen et konstant overblik over hele projektets omfang, men sikrer, at der er styr på alt lige fra rentabilitetsberegning til fakturering af projektet, herunder også aktiviteter, ressourcer og sager.

Projektstyring i Dynamics 365 Business Central gør det muligt til enhver tid at få en status på projektets enkelte opgaver og delelementer og giver såvel projektleder som den øvrige projektledelse direkte adgang til at se projektets økonomi og detaljer.

I Dynamics 365 Business Central kan du hurtigt se en projektoversigt, som viser, hvordan det går med dine forskellige projekter. På de enkelte projekter kan du med få klik se detaljerede poster og deres bilag. De projektansvarlige kan dermed hele tiden holde sig opdateret med projektets daglige drift via realtidsdata.

Med Dynamics 365 Business Central du bliver i stand til:

 • At holde styr på omkostninger og indtægter på alle projekter
 • At prioritere, allokere og styre ressourcer som medarbejdere og samarbejdspartnere
 • At planlægge og styre aktiviteter inden for fastlagte budgetrammer og tidsfrister
 • At rapportere og lave opfølgninger (inkl. økonomi) samt kvalitetssikring
 • At overvåge projekter på tværs af din organisation
 • At tage beslutninger på grundlag af data og information

Denne løsning er bygget på Microsoft-teknologi, som er skalérbar, og som kan udvikles efter din virksomheds behov i takt med, at virksomheden vækster. En løsning til projektstyring er ideel for virksomheder, der håndterer komplekse og store projekter med mange interessenter.

Microsoft Dynamics 365 Business Central er i dag et af de mest udbredte og populære ERP-systemer blandt små- og mellemstore virksomheder. Du kan se en sammenligning af alle fordelene, som du kan få nytte af med et ERP-system her.

“Som landets største landinspektørvirksomhed har vi i LE34 ca. 12.000 projekter om året. Det er derfor altafgørende for os, at vi har en ERP-platform, som understøtter vores forretning til fulde, og at vi samtidig har en ERP-leverandør, som forstår de store krav, som vi stiller til vores systemer – og det gør Elbek & Vejrup. Hos Elbek & Vejrup føler vi os som en prioriteret kunde. Det er en virksomhed med høj troværdighed, der forstår vores forretning, og vi finder sammen de gode løsninger. Vi har en fornemmelse af, at Elbek & Vejrup smider alt, hvad de har i hænderne, når vi ringer. Det gør de nok ikke, men det er fornemmelsen, der tæller. ”

Steen Nielsen
Partner & Økonomidirektør, Landinspektørfirmaet LE34 A/S

Funktioner i projektstyringsmodulet i Dynamics 365 Business Central

Projektstyring i Dynamics 365 Business Central understøtter hver enkelt fase i dine projekter med effektiv planlægning, budgettering og regnskabsføring.

Dermed bliver det nemt at holde styr på den overordnede projektstyring og elementer som ressourcer, kapacitet, sager, forbrug, tidsregistrering, fakturering, konvertering af forskellige valutaer og meget mere.

Der er således mange fordele ved at anvende netop Microsoft Dynamics 365 Business Central til at håndtere dine interne projekter. Nogle af de væsentligste fordele du får gavn af inkluderer:

 • Administrér omkostninger på ressourcer og ressourcegrupper
 • Definer så mange arbejdstyper, du har brug for
 • Hold styr på data til fakturering af kunden
 • Administrér tid og materialer på forskellige arbejdspladser
 • Opret en plan for et projekt med flere arbejdsopgaver og grupperinger
 • Kopier et budget fra et projekt til et andet
 • Tildel et bestemt job til en bestemt kunde og fakturér jobbet helt eller delvist
 • Brug opsætningsguiden til at oprette jobs og indtaste timesedler
 • Brug projektlederrollecenteret til hurtigt at få adgang til opgaver, nye diagrammer og en ny ’Min opgaveliste’
 • Få en og fleksibel løsning til tidsregistrering med godkendelse af en leder

Standard projektstyringsværktøj til din branche

Har du specifikke behov i forhold til projektstyring og branchespecifikke behov og opgaver, så er det også muligt at tilpasse løsningen til din virksomhed. Elbek & Vejrup har udviklet standardiserede værktøjer til projektstyring inden for både den private og den offentlige sektor.

Ofte stillede spørgsmål om projektstyring

Hvordan hjælper projektstyring virksomheder?

En løsning til projektstyring hjælper virksomheder, der arbejder projektorienteret, med at holde fremdrift i deres projekter. Hvis du har kontrol over dine projekter undgår du dermed, at projektet skrider både tidsmæssigt og økonomisk.

Hvad er fordelene ved et projektstyringssystem?

Et projektstyringssystem til at have styr på din virksomheds projekter giver mange fordele. Du sætter projekterne i system og får fuldt overblik over projektets ressourcer, økonomi og tidsramme for projektet. Derved er du altid i stand til at gribe ind, hvis der er uoverensstemmelser mellem projektets rammer og det faktiske forbrug.

Hvad er fordelene ved projektstyring i Dynamics 365 Business Central?

Projektstyring i Dynamics 365 Business Central understøtter hver enkelt fase i dine projekter med en effektiv planlægning, budgettering og regnskabsføring. Dermed bliver det nemt at holde styr på projektelementer som ressourcer, kapacitet, sager, forbrug, tidsregistrering, fakturering, konvertering af forskellige valutaer og meget mere.

Læs mere om ERP i vores vidensbank

Måske er du også interesseret i at vide mere om ERP? Så gå på opdagelse i vores vidensbank.

Vidensbank Henvisning Section