01. juni 2021

Efter 25 år har ambitionen hos Elbek & Vejrup ikke ændret sig: ”Vi skal være de bedste til det, vi laver”

Elbek & Vejrup har oplevet stor og vedvarende vækst uden at vige fra ambitionen om at være dygtigst i feltet. IT-virksomheden kan nu se frem til endnu et rekordår.

Den 1. juni kan Elbek & Vejrup, med stifterne Niels Elbek og Lars Vejrup, fejre 25-års jubilæum. Efter 25 år er opskriften på virksomhedens succes stadig den samme: En langsigtet strategi som man har fastholdt samt fokus på udvalgte brancher, hvor man har specialiseret sig.

”Vores strategi er mindst 15 år gammel. Og den har ikke forandret sig. IT-branchen er omskiftelig, men vi har lagt en strategi, som vi har været tro imod, og det tror jeg er lidt unikt. Når man vil være de bedste inden for vores felt, handler det om et skarpt fokus på udvalgte forretningsområder, besidde det bedste branchekendskab og den største ekspertise.”, uddyber Niels Elbek, medstifter af Elbek & Vejrup.

Og det har vist sig at være det rigtige, da virksomheden, på trods af coronapandemien, stadig har oplevet en flot tilstrømning af både medarbejdere og kunder. ” Vi træffer ikke en beslutning i dag og laver den om i morgen. Jeg tror ikke, vi er kendte for at lave om på vores idéer.” Denne kontinuitet og vedholdenhed er, ifølge Niels Elbek, én af grundstenene for virksomhedens succes.

En anden nøgleingrediens for virksomhedens succes er medarbejderne. Det har været en vigtig mission at skabe nogle rammer, som medarbejderne nyder at være i, og som understøtter den måde, der arbejdes på. Virksomhedens ambition om at være ”best-in-class” betyder noget for medarbejderne. Niels Elbek forklarer: ”Det er en 360-graders betragtning. Vi skal gøre det hele rigtigt. Hvis vi kan tilbyde vores medarbejdere de bedste betingelser, er vi i stand til at rekruttere de bedste i branchen og derigennem levere de bedste løsninger og skabe værdi gennem IT for vores kunder.”

For at sikre fremgang og vækst er der i virksomheden et stort fokus på at bringe unge talenter ind via talentprogrammet EV TalentAcademy. De unge er vidensbegærlige og stiller spørgsmålstegn. Når de placeres i et miljø med masser af erfaring og videnstunge fagspecialister, giver det et fantastisk sammenspil. Det understøtter virksomhedens ambition om at være de dygtigste inden for deres felt. Derfor er det helt centralt for Elbek & Vejrup, at der er et miljø, de unge har lyst til at være en del af.

”Der skal være en følelse af, at vi har lige vundet superligaen. Vi skal have noget at kæmpe for. Dem der kommer ind på arbejdsmarkedet i dag er der ikke bare for at tjene penge. De er der, fordi de på én og samme tid søger en faglig interessant arbejdsplads, hvor der samtidig er plads til sjov. Der skal være plads til mere end bare arbejde, og det fællesskab vil vi danne rammerne for.”

For 25 år siden havde hverken Niels Elbek eller Lars Vejrup forestillet sig, hvordan Elbek & Vejrup ville ende med at se ud i dag. Til gengæld er Niels Elbek ikke i tvivl om, hvordan virksomheden vil udvikle sig: ”Strategien ændrer sig ikke, men det gør teknologien til gengæld. Det betyder, at vi kommer til at tilbyde ydelser til kunderne, som vi ikke tilbyder i dag. Det bliver mere komplekst at drive forretning og understøtte den med de mange nye teknologiske muligheder, som konstant udvikles. Derfor vil der stadig være stor efterspørgsel efter vores kompetencer.”

Forrige artikler

Elbek & Vejrup præsenterer nyt vækstregnskab

Næste artikel

SmartKlik Dialog skaber værdi hos Nordsjællands Park & Vej