En halvhjertet ansøgning til en virksomhed nede ad vejen. 20 år senere er det sådan, Brian beskriver begyndelsen på sin karriere hos Elbek & Vejrup. Halvhjertet er ellers ikke en beskrivelse, der passer særlig godt på Brian. Det vender vi tilbage til.

Dengang var der enten 14 eller 17 mand i virksomheden, husker Brian, og rugbrødet blev rakt hele vejen rundt om bordet, når der var frokost. Sammen med rullepølsen. Der er sket meget.

”Når folk starter i dag, får de en installeret computer. Jeg fik en computer, der stod i en papkasse, og så skulle jeg selv sætte den op. Det var selvfølgelig fint nok, jeg var jo IT-mand, så det var en måde at få den første dag til at gå.”

I dag er Brian stadig IT-mand omend i en noget større virksomhed end dengang. Det betyder, at arbejdet er blevet mere systematisk, og hvor han tidligere kunne være mere impulsiv med opgraderinger, er der i dag mange kollegaer at tage hensyn til.

Efter en lille afstikker på et par år til DataTech, det nuværende Progressive, vendte Brian tilbage til Elbek & Vejrup.

Her fik Brian hurtigt rodet sig ud i forskellige projekter. Han hjælper bl.a. med at lave integration til vægte, og det startede med et projekt for de danske kartoffelmel-fabrikker. Her kommer det med ikke at være halvhjertet ind.

”Vi tog fat i elektrikerne, som havde leveret et styringssystem. Vi skulle bruge en beskrivelse af, hvordan det fungerede, og hvordan vi kunne integrere til det. Det var de ikke interesserede i. Så sagde jeg, jeg kan sgu kode hele lortet selv. Så vi kortsluttede systemet og sagde, det er godt. Hvis ikke de vil snakke med os, så finder vi vores egen måde at gøre det på. Det kører nu på 15. år eller sådan noget.”

Også i sin fritid går Brian helhjertet til værks. Senest har han med en kammerat lavet bryghuset Ølfrom & Ølsen, som har tre gæringstanke på 30 L. Brian er ikke IT-mand for ingenting, og der er naturligvis IT-styring på dele af anlægget, som siden januar har produceret et par hundrede liter. Målet er at deltage i konkurrencer og måle sig mod andre bryghuse.

Derudover har Brian løbet adskillige marathon- og ultraløb. Til sommer er planen en rundtur om Mont Blanc. 35 km om dagen, hvoraf to af dem går opad, i fem dage. Så selvom der brygges øl i privaten, er der ingen fare for ølmave.

Til spørgsmålet om hvad nøglen til 20 gode år i en virksomhed er, svarer Brian:

”Udvikling. Elbek & Vejrup har udviklet sig så meget, at det ikke er som at være i den samme virksomhed. Mit arbejde har også ændret sig rigtig meget. Så det er en udviklingsproces for begge parter.”